Achter de camera

Wat leuk dat jullie op mijn website terecht gekomen zijn. En voor diegene die benieuwd zijn wie er nu achter die camera schuilt? Hier een klein stukje over mij en natuurlijk mijn honden.
Mijn naam is Mandy van Esch en ben de trotse eigenaresse van Best Buddy Dierenfotografie.
Van kleins af aan ben ik al erg gek op dieren.
Op mijn zesde ben ik begonnen met paardrijden en doe dit tot op heden nog steeds met veel plezier.

Altijd heb ik bij mijn ouders gezeurd om een hond of paard te nemen, maar nooit heb ik ze daarvan kunnen overtuigen. Wanneer je op jezelf gaat wonen dan neem je maar een hond was dan altijd het antwoord.
Nou en die droom is nooit vervaagd. Toen ik samen met mijn vriend ons eerste huis kochten kwam daar ook vrij snel een hond. Het werd een bordercollie genaamd Bailey.
Aan Bailey heb ik mijn passie voor fotografie te danken. Al gauw kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera en ging op pad met de camera en Bailey.
Vol enthousiasme ben ik begonnen met fotograferen en heb ik me steeds meer verdiept in de dierenfotografie.
Met veel oefenen, lezen en het volgen van verschillende workshops over hondenfotografie, paardenfotografie, Photoshop, studiofotografie en dierenfotografie in het algemeen ben ik op het punt gekomen waar ik nu ben.
Helaas moesten we veel te vroeg Bailey laten gaan. Na een verhuizing naar Boekel en flinke verbouwing was er weer plek voor een nieuwe hond.
Dat werd Marly onze golden retriever. Heerlijk vond ik het weer om een oefenmodel te hebben. Vooral het fotograferen in de studio is helemaal haar ding. Niks is haar te gek. En daar maak ik maar al te graag gebruik van.

Nadat Marly 2 jaar was geworden en omdat zij het zo ontzettend leuk vind om met andere honden te spelen was er plek voor een 2de hond. Werd het weer een golden retriever of toch een ander ras. En tja toen werd ik verliefd op een snoetje wat ik op internet voorbij zag komen. Een kleine pup die op straat in Griekenland gevonden was. Na het eerste belletje ging het snel en kwam Chubby (oftewel king Chubby) erbij.
Hij maakt onze ‘roedel’ compleet en ik kan echt van die twee deugnieten genieten.

Mijn fotografie is begonnen als een hobby maar inmiddels uitgegroeid tot een parttime job.
Ik ben ontzettend kritisch op mezelf en op mijn werk. Daarmee maak ik het mezelf nog wel eens lastig, maar alles voor dat perfecte plaatje.
Ik streef ernaar om het karakter en de persoonlijkheid van het dier op de foto terug te zien. Rust en heel veel geduld zijn daar de belangrijkste onderdelen voor om dat te bereiken. En laat ik nu net over die eigenschappen te bezitten.
Ik vind het ontzettend leuk nieuwe mensen en hun dieren te ontmoeten en mijn best te doen hun blij te maken met mijn werk.

Op de site zal ik regelmatig nieuwe foto’s plaatsen van mijn werk.
Dus neem gerust een kijkje in de galerij

Wilt u ook uw Best Buddy mooi vast laten leggen of heeft u nog vragen?
Neem gerust contact met me op en hopelijk zie ik je snel!

Liefs Mandy
Marly en Chubby

Foto gemaakt door: Eliane van Schaijk