Werkwijze

Voor de shoot (honden en paarden) 

Wanneer je besloten hebt om een shoot bij me te boeken gaan we samen in overleg over een datum, tijd en locatie.
Het is belangrijk om een beeld te hebben naar wat voor een soort foto’s je op zoek bent en welk seizoen hierbij past. Ga je voor het winterse plaatje met sneeuw, het zomers gevoel met zon en water, de kleurrijke herfst of de kleurrijke bloemen van de lente. Kijk eens in mijn portfolio en zoek foto’s die je het meest aanspreken dan kan ik je vertellen welk seizoen het meest geschikt is. Vooral op zonnige dagen  is het belangrijk om ook het tijdstip aan te passen. Op deze dagen fotografeer ik alleen in de vroege ochtend of in de avond.

Nu het voor jouw duidelijk is in welk seizoen je de shoot wil boeken is het belangrijk te gaan kijken naar de locatie.
Natuurlijk is de locatie van groot belang en heeft deze grote invloed op de foto. Het is prima om een locatie in je eigen buurt aan te kaarten.
Ik vind het dan wel prettig om een paar foto’s te ontvangen van deze locatie om alvast een beeld te krijgen en om te kijken of deze plek geschikt is. Of wanneer de locatie in de buurt is ga ik er vaak van tevoren alvast een keer naartoe om te verkennen.
Mocht je nu zelf geen locatie weten heb ik genoeg ideeën voor een mooie locatie.
Bij een locatie kun je denken aan een mooi bos, een kleurrijke heide, een prachtig bloemenveld, een uitgestrekte zandvlakte of een gave stad etc.
Super, de datum en locatie staan vast. Op naar de shoot!


Tijdens de shoot (hondenfotografie) 

Het is zover. De dag van de shoot is aangebroken.
Spannend en een klein beetje stress, want gaat mijn hond wel luisteren? Heb ik alles bij? Wat moet ik zelf aan? Geen paniek! Ook hier ga ik je bij helpen.
Aangezien het grotendeel van de shoot bestaat uit portretten is het handig om thuis de basis commando’s nog even door te nemen. Zit, af en blijf zijn handig nog even extra te oefenen. Maar geduld blijft een schone zaak en de honden blijven dieren met een eigen wil, dus ik heb wel een aantal trucjes om de hond toch mooi op de foto te krijgen wanneer hij er die dag misschien net wat minder zin in heeft. Ook is het helemaal geen probleem wanneer jouw hond niet los kan. Doe de hond een zo onopvallend mogelijke halsband om en een dunne lijn of leen mijn speciale foto lijn. In de nabewerking werk ik deze lijn weer weg zodat het gewoon lijkt alsof de hond los is.

Wat neem je mee?
Jij weet van je hond het beste wat deze lekker vind en waarvoor hij ‘bijna’ alles doet dus stop die heerlijke snoepjes, worstjes etc. maar genoeg in je tas. Ook een handdoek en water zijn dingen die fijn zijn om bij te hebben. Ook is het handig om iemand extra mee te nemen om de aandacht te trekken of de hond te begeleiden. Het is geen must en beperk het aantal mensen ook tot 2 anders word het vaak juist weer chaotisch voor de hond.

Het is ook mogelijk om een portret te maken samen met je hond. Dan is het van belang dat je de kleding afstemt op de kleuren van de natuur. Dit zijn vaak natuurlijke tinten. Felle kleuren en drukke printjes zijn niet aan te raden. Al kan fel geel of rood bijvoorbeeld wel weer super mooi kleuren. Twijfel je over bepaalde kledingstukken vraag dan gerust mijn advies hierover.
Ik heb een breed scala aan geluidjes geoefend dus het feest kan nu echt beginnen!

Het is ook mogelijk om met uw hond naar de studio te komen. Meer informatie over de studio vind u onder het kopje studiofotografie. galerij


 

Tijdens de shoot (Paardenfotografie)

Het is zover. De dag van de shoot is aangebroken.
Spannend en een klein beetje stress, want hoe gaat mijn paard het doen? Heb ik alles bij? Wat moet ik zelf aan? Geen paniek! Ook hier ga ik je bij helpen.
We bespreken van tevoren wat voor een soort foto’s je graag zou willen. De mogelijkheden hier zijn zeer breed. Denk aan portretten van je paard alleen, een actiefoto van je paard alleen, een portret samen met je paard of rijfoto’s. Natuurlijk is het ook mogelijk hier een combinatie in te maken zodat je veel variatie hebt. Ben wel realistisch, jij kent je paard het beste en de veiligheid staat altijd voorop. Dus mocht je paard heel bang aangelegd zijn is het niet verstandig om zonder zadel en cap op je paard te stappen.

Wat neem je mee?
Wanneer je graag een portret samen met je paard wil laten maken is het handig om snoepjes mee te nemen. Daarnaast moet je erover nadenken wat je voor een harnachement  je wil omdoen. Denk hierbij aan een hoofdstel of mooi halster. Wanneer je wil dat het lijkt alsof je paard helemaal  los staat kan je gebruik maken van mijn fotografie halster. Dit is een soort touwhalster wat gemakkelijk weg te werken is in de nabewerking. Je paard moet hiervoor wel geschikt zijn. Het halster werkt namelijk wel wat scherper in dan een gewoon halster.
Mocht je actiefoto’s willen vergeet dan ook zeker de longeerlijn niet.
Wil je graag een portret samen met je paard? Dan is het van belang dat je je kleding afstemt op de kleuren van de natuur. Dit zijn vaak natuurlijke tinten. Felle kleuren en drukke printjes zijn niet aan te raden. Al kan fel geel of rood bijvoorbeeld wel weer super mooi kleuren. Twijfel je over bepaalde kledingstukken vraag dan gerust mijn advies hierover. Ook heb ik een aantal jurken tot mijn beschikking die geleend mogen worden tijdens de shoot.
Hebben we alles? Yes, dan kan het feest gaan beginnen!


Na de shoot (honden en paarden)

De shoot zit erop. Waar blijven die foto’s?!
Na de shoot begint voor mij het ‘echte’ werk, de nabewerking. Natuurlijk kan ik niet wachten om met de gemaakte foto’s aan de slag te gaan.
Storende elementen wegwerken, de kleuren net wat meer sprankelend maken, de ogen wat meer laten spreken etc. Maar zoals je zelf vast al vermoed kost dit veel tijd en ben ik hier een tijdje mee bezig.
Om je niet te lang in spanning te houden streef ik er altijd naar om binnen 2 dagen een voorproefje op social media (instagram of facebook) te delen. Mits ik daar natuurlijk de goedkeuring voor krijg van je.
Bij de shoot zijn afhankelijk van het pakket een aantal foto’s inbegrepen. Ik ga eerst zelf een selectie maken van de foto’s en deze worden al bewerkt zodat je het daadwerkelijke eindresultaat dus ook meteen gaat zien. Bij een shoot waar 3 foto’s inbegrepen zijn bewerk ik ongeveer 6 foto’s waar je dan uit mag kiezen. Bij een pakket met 6 foto’s worden er ongeveer 10 bewerkt. En bij het pakket van 10 foto’s worden er rond de 14 foto’s bewerkt.
Ik streef naar een bewerkingstijd ( de tijd tussen de shoot en aflevering)  van maximaal 3 weken. Wanneer ik de foto’s klaar heb ontvang je een link met daarin de bewerkte foto’s. Hier kies jij de foto’s die je graag wil ontvangen en deze stuur ik je dan digitaal door. De afdrukken zie je ongeveer anderhalve week  later verschijnen via de post.

Ik kijk er erg naar uit jullie te ontmoeten en een geweldige herinnering te maken!