Werkwijze

Dierenfotografie

Hondenfotografie, paardenfotografie en kattenfotografie (algemene informatie)

Hoewel honden, paarden en katten allemaal om verschillende werkwijzes vragen hebben zij toch een overeenkomst namelijk; geduld en vertrouwen.

Hier zal tijdens de fotoshoot dan ook altijd rekening mee gehouden worden. Wanneer u dier zich op zijn gemak voelt zal u dit ook terug zien op de foto’s.
Ook vind ik het belangrijk het dier zo vast te leggen zoals hij is.
Een dier wat houdt van rust zou ik anders proberen vast te leggen dan een dier die van actie houdt.
Voor we aan de fotoshoot beginnen zal ik u daarom enkele vragen stellen over uw dier en wat u hoopt terug te zien op de foto’s.

  • Er zit geen tijdslimiet aan de fotoshoot, dat omdat we vooraf niet kunnen bepalen hoe snel uw dier op zijn gemak is voor de camera of op een vreemde locatie.
  • De veiligheid van de dieren staat voorop. We gaan dus geen dingen doen die uw dier in gevaar kunnen brengen.
  • Bij slecht of donker weer word de fotoshoot verzet. Dit, omdat dat teveel invloed zal hebben op het resultaat van de foto’s.

Hondenfotografie

Mijn voorkeur bij hondenfotografie gaat uit naar een mooi natuurgebied. Samen zullen we bekijken welk gebied geschikt is.

Het is niet perse nodig dat uw hond los kan lopen. Ik beschik over een 10 meter lange lijn. Zo heeft u hond toch alle vrijheid om te bewegen, maar u heeft toch de controle. Nadat ik de foto’s bewerkt heb zult u niks meer terug zien van de lijn.

Zorg ervoor dat u uw hond van tevoren niet te moe maakt. Het zou zonde zijn als de hond niet meer achter de bal aan gaat terwijl hij normaal niets liever doet.

Het is handig als u van tevoren nog even de commando’s zit en af oefent met u hond. Dit kan handig zijn bij het maken van portretfoto’s. Ook hoor ik het graag wanneer u bepaalde ‘trucjes’ van de hond wil laten vastleggen.

Probeer van tevoren u hond nog even goed schoon te maken. Let hierbij ook op de vuiltjes bij de ogen, dit word vaak over het hoofd gezien en is duidelijk op de foto’s te zien.

Het is ook mogelijk om met uw hond naar de studio te komen. Meer informatie over de studio vind u onder het kopje studiofotografie. galerij


 

Paardenfotografie

We zullen samen bekijken welke plek geschikt is om de foto’s te maken. Dit kan een natuurgebied zijn, maar ook op de wei of in de rijbak.

Zorg ervoor dat u paard van tevoren schoon is en dat u altijd wat borstels bij hand heeft mocht het paard besluiten even lekker te gaan rollen.

Het kan handig zijn een 2de persoon erbij te hebben. Dit voornamelijk bij portretfoto’s. Zo kan iemand het paard vasthouden terwijl de ander de aandacht probeert te trekken.


 

Overige dieren

Natuurlijk is het ook mogelijk om met andere dieren een shoot te boeken. Denk hierbij aan je kat, konijn, cavia etc. Vraag me naar de mogelijkheden.